Faina + Sare = Magneti

ingrediente pentru magneti de frigider cu sare, apa si faina

Ce poti face intr-o duminica friguroasa singur/a in casa? Poti sa gatesti ceva la cuptor, dar ce? Magneti de frigider, desigur. : In loc sa imi fac de mancare am copt cativa magneti de frigider din coca, facuta din faina, sare si apa. Reteta este foarte simpla, ingredientele le avem toti in bucatarie, ce este necesar in plus sunt culorile pentru decorat. Pentru a colora coca cel mai indicat este sa folosim colorant alimentar, dar eu nu am avut si am folosit acuarele. Dupa ce am copt 30 de minute magnetii, i-am pictat cu vopsea acrilica si cu markerul.

Este un tutorial perfect pentru zilele friguroase care merita incercat, desi bucataria va avea putin de suferit la final. 🙂 Exista riscul sa facem putina dezordine dar ce nu facem pentru arta. Eu am ales sa fac magneti de frigider dar decoratiunile se pot folosi ca si globuri sau brose. Daca aveti alte idei puteti sa imi lasati un comentariu.

Sa ne apucam de treaba!

Ingrediente

Pentru coca

100 grame de sare
200 grame de faina
100 ml apa

Pentru decorat

acuarele
markere
vopsea acrilia aurie

Auxialiare

Ustensile de masurat
Hartie de copt
Facalet (pentru intins coca)
Cutit (pentru a realiza formele)

Pasi

Pasul 1: Amestecam toate ingredientele intr-un castron. Apoi impartim coca in 3 cocoloase mai mici si le punem separat in trei castroane.

Pasul 2: Acum coloram coca. Putem folosi coloranti alimentari sau acuarele. Eu am folosit acuarele rusesti, pentru ca sunt foarte pigmentate.

Pasul 3: Intindem aluatul cu facaletul, pe hartia de copt, si taiem cu cutitul formele pe care ni le dorim. Eu am intins aluatul destul de mult (aprox. jumatate de centimetru) ca sa fie subtire si sa se usuce cat mai repede in cuptor. Apoi am taiat formele cu cutitul si am indepartat coca. Am ramas cu trei bucati de coca si m-am hotarat sa le amestec pentru a obtine astfel un efect interesant cu cele 3 culori si am facut forme si cu aceasta.

Pasul 3: Asezam toate formele in tava de cuptor pe hartie de copt si, la foc mic, le coacem 30 de minute. Putem sa le verificam din cand in cand sa vedem daca s-au intarit suficient. Dupa ce le scoatem o sa se mai intareasca la aer in timp.

Tips and tricks

Secretul consa in a intinde coca cat mai uniform si cat mai subtire, altfel, se vor umfla si vor avea denivelari.

Succes si distractie placuta!

ingrediente-magneti-coca-liudmila
cocax3-in-castron-liudmila
coca-in-castron-liudmila
coca-colorata-liudmila
coca-colorata-liudmila
coca-intinsa-liudmila
coca-multicolora-liudmila
coca-taiata-in-forme-liudmila
forme-cuptor-liudmila
forme-coapte-liudmila
forma-desenate-liudmila
forma-desenatex2-liudmila

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *